Alžirac u pritvoru nakon što je pretukao pa čakijom izbo sunarodnjaka

UHAPŠEN NAKON BIJEGA

 Alžirac u pritvoru nakon što je pretukao pa čakijom izbo sunarodnjaka

Odlukom Općinskog suda u Tuzli 22-godišnji Alžirac Hicham Ham završio je u pritvoru zbog postojanja osnovane sumnje da je 4. januara ove godine počinio krivično djelo teške tjelesne povrede pri čemu je teže povrijeđen njegov sunarodnjak H. H.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Ham je osumnjičen da je 4. januara 2021. godine oko 12 sati na platou ispred Međugradske autobuske stanice u Tuzli, nakon svađe u vezi s telefonom koji mu je ranije u kafiću uzeo H. H., stigao H. H, oborio ga na zemlju, zadao mu nekoliko udaraca nogama u tijelo te iz jakne izvadio čakiju i zadao mu dva uboda u lijevu podlakticu i prednju stranu lijeve noge te mu nanio teške tjelesne povrede.

"Oštećenom Alžircu je pružena medicinska pomoć u UKC-u Tuzla, nakon čega je smješten u jednu od prihvatnih kuća za migrante. Osumnjičeni je nekoliko dana bio u bjekstvu, a nakon što je identifikovan lišen je slobode 8. januara u Srebreniku", naveo je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović.


Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predali u nadležnost tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog o okolnostima izvršenja krivičnog djela.

Pritvorska jedinica u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)


Dodaj komentar na ovu vijest