BiH: Trojica brutalno silovala muškarca

Nezapamćen slučaj u Posavskom kantonu

BiH: Trojica brutalno silovala muškarca

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona u utorak navečer u Odžaku su uhapsili trojicu muškaraca zbog sumnje da su silovali muškarca s područja Tuzle.

Tu informaciju su jučer potvrdili iz policije.

Naredba suda

- Naši inspektori su postupili prema pismenoj naredbi Kantonalnog tužilaštva Odžak i u tom su gradu u Brodskoj ulici izvršili pretres obiteljske kuće i pomoćnih prostorija te pratećih objekata koje koristi 56-godišnji muškarac N. B., čiji puni identitet radi istrage ne možemo otkriti. Pretres smo izvršili oko podne, a vlasnika nekretnina smo uhapsili oko 15.30 sati. Poslije njega, oko 17 sati, uhapsili smo 59-godišnjaka iz Novog Sela kod Odžaka, koji također koristi te prostorije, a priveden je i 48-godišnji muškarac iz Odžaka - kažu policijski izvori.

Sva trojica se sumnjiče da su izvršila krivično djelo silovanja nad muškracem s područja Tuzlanskog kantona. U MUP-u nam nisu mogli kazati  pojedinosti ovog slučaja, s obzirom na to da je u toku kriminalistička obrada u odžačkoj Policijskoj upravi.

Okrutan način

- Postoje osnove sumnje da su trojica muškaraca izvršila krivično djelo silovanja na naročito okrutan ili ponižavajući način. Istražujemo je  li  prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od  više izvršilaca, kako je to zakonodavac naveo u krivičnom djelu silovanja, za koje ih sumnjičimo. Nažalost, ovog trenutka ne možemo otkriti više detalja o ovom hapšenju jer se istraga vodi pod nadležnošću pravosudnih tijela Posavskog kantona - kaže naš izvor,piše Avaz.

Prema službenim informacijama, za ovo krivično djelo  predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do petnaest godina.

Žrtva je starosti između 50 i 60 godina, a slučaj silovanja je prijavila njegova supruga prije nekoliko dana.

Zbog težine djela pritvor

Uhapšeni su jučer do isteka policijskog zadržavanja trebali biti izvedeni pred dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužiteljstva u Orašju i očekuje se da će ona za njih zatražiti pritvor zbog težine samog djela i načina njegovog izvršenja.


Dodaj komentar na ovu vijest