Bihać: Jasminka Baković otpočela štrajk glađu

BIHAĆ

Bihać: Jasminka Baković otpočela štrajk glađu

Jasminka, koja u stanu živi sa svojom kćerkom i dvoje unučadi, smatra da kao više puta ranjavana, demobilisani i nezaposleni pripadnik 5.Korpusa Armije R BiH ima pravo na trajno rješavanje stambenog pitanja

 Zbog trajno neriješenog  pitanja stambenog zbrinjavanja Jasminka Baković demobilisani borac  iz Bihaća pred zgradom Ministarstva za boračka pitanja USK započela je danas štrajk glađu.  Iako joj je iz Gradske uprave  Bihaća obećano da  je niko neće  deložirati  iz stana kojeg je kao socijlno ugrožena osoba dobila na privremeno korištenja  Jasminka,  koja u tom stanu živi sa svojom kćerkom i dvoje unučadi,  smatra da  kao više puta ranjavana, demobilisani  i nezaposleni  pripadnik  5.Korpusa Armije R BiH ima pravo na trajno rješavanje stambenog pitanja.

Jasminka Baković  demobilisani borac  iz Bihaća   danas je pred zgradom Ministarstva za boračka pitanja  započela štraj glađu.  Razlog za to kako navodi je i 22 godine nakon rata   neriješeno  trajno rješavanje stambenog pitanja.   Podsjetimo  Gradska uprava  Jasminki je kao socijalnom slučaju  dodjelila privremeni smještaj.

Kontaktirali smo  Gradsku upravu.  Gradonačelnik  nije bio tu, ali nam je rečeno da je javno izjavio da Jasminku  da do kraja života niko  neće deložirati iz tog stana. Potvrdila nam je to i Jasminka ali kaže da želi trajno riješiti problem.

Jasminka je, kako kaže,  teško oboljela, nezaposlena i bez primanja, a  u garsonjeri koju joj je  Grad dodjelio na korištenje  živi sa kćerkom i dvoje unučadi.   Pomoć da trajno riješi stambenog  pitanja očekuje od Ministarstva za boračka pitanja. Započela je i štrajk glađu. U Ministarstvu   za boračka pitanja  kažu da su  upoznati sa Jasminkinim slučajem. U više navrata ovo je ministarstvo intervenisalo, što ne znači da joj  neće u narednom periodu ponovo pokušati pomoći, kazao je prvi čovjek ovog resora.

IZVOR: rtvusk.ba Objavljeno na dan 04.12.2017 - 17:14

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info