Bihać: Počinje prva faza izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBIH

USK

Bihać: Počinje prva faza izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBIH

Javno preduzeće “Ceste Federacije Bosne i Hercegovine“ u okviru projekta modernizacije magistralnih cesta osiguralo je skoro milion maraka za prvu fazu izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBiH u Bihaću.

Gradska uprava i resorno kantonalno ministarstvo pripremili su kompletnu dokumentaciju, tako da će građevinski radovi početi kroz nekoliko dana.

Izgradnja devijacije puta Petog korpusa ARBiH podrazumijeva dva kružna toka kod zgrade doma zdravlja i Gradske pijace, te lakši obilazak središta grada prilikom uključivanja na putnu komunikaciju sa Cazinom, Bosanskom Krupom i Banja Lukom.

"Sa izvođačem radova je sve dogovoreno, a intenzivniji radovi će početi za nekoliko dana, s obzirom na najavljene pogoršane vremenske uslove za vikend. Dobit ćemo modernu putnu komunikaciju sa dva kružna toka, tako da ćemo značajno olakšati odvijanje saobraćaja, ali i modernizirati dio grada gdje se nalaze Dom zdravlja, autobusna stanica i drugi važni objekti i trgovački kompleksi", izjavio je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.


Ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Adnan Alagić također je naglasio važnost izgradnje ove devijacije, te potvrdio da se ubrzano radi i na pripremi potrebne dokumentacije za drugu fazu projekta.

Potvrđeno je kako je ovo samo još jedan u nizu planiranih projekata Federalne direkcije za ceste u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK), za koje su već obezbijeđena financijska sredstva, međutim, kako je istakao federalni ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Šemsudin Dedić, neophodno je malo ubrzati administraciju, odnosno dobivanje potrebne dokumentacije.  


Dodaj komentar na ovu vijest