Bosanska Krupa: U subotu tradicionalna Čorbarijada, prijave takmičarskih ekipa do 28. juna

USK

Bosanska Krupa: U subotu tradicionalna Čorbarijada, prijave takmičarskih ekipa do 28. juna

U Šujnovcu se u subotu održava 8. bosanskokrupska Čorbarijada. I ove godine druženje Krupljana i njihovih gostiju uz takmičenje u spravljanju najbolje čorbe organizuju Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“. Prijave takmičarskih ekipa moguću je izvršiti do 28. juna.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od  10.00 do 13.00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa. 

Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 28. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Na isti način može se rezervisati i mjesto za prodaju osvježavajućih pića.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jednoobrazne majice. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

8. bosanskokrupska Čorbarijada, 29. juna 2019. godine od 8.00 sati. Dobro došli!


Dodaj komentar na ovu vijest