Bosanskohercegovački ''Amerikanac'' Amel Šehić fudbalsku karijeru nastavlja u Njemačkoj

...

Bosanskohercegovački

Jedan od najvećih fudbalskih talenata bh. korijena u Americi, 17-godišnji Amel Šehić, član Beachside Academy Soccer Cluba iz američke države Connecticut, nastavit će svoj fudbalski put u juniorima Hertha Walheim iz Aachena, ekipi koja se takmiči u drugom rangu nogometa u Njemačkoj.

Amel Šehić je od bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Münchenu, Chicagu i Jacksonvilleu. 

Izuzetan je potencijal i svi su se složili da napredovati može jedino ukoliko svoje usavršavanje nastavi u Evropi. 

Na preporuku trenera Semjona Miloševića, inače stalnog člana US Soccer Educationa, otišao je u Njemačku, gdje će pokušati unaprijediti potencijal i usmjeriti se ka profesionalnom igranju.
- Talentovanog Šehića krase izuzetan radijus kretanja i disciplina u igri. Radi se o fudbaleru koji može igrati na pozicijama veznog igrača i desnog beka. 

Mislim da je riječ o izuzetnom potencijalu, koji uz kvalitetan stručni rad može biti standardni reprezentativni materijal i istinski profesionalac, za agenciju Bhdinfodesk kazao je trener Semjon Milošević, već dokazani "šmeker" koji može prepoznati istinski potencijal.

Naravno, dalji napredak zavisi samo od mladog Šehića. Njegovo je da vrijedno radi, a njemački treneri sigurno znaju kako da talenat izraste u istinskog asa.

IZVOR: mojabih.oslobodjenje.ba Objavljeno na dan 09.08.2019 - 11:11

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info