Britanski Daily Star pisao o potezu Hane Hadžiavdagić i nazvao je ''bosanskom Paris Hilton''

ZAVRŠILA NA REDDITU

  Britanski Daily Star pisao o potezu Hane Hadžiavdagić i nazvao je

Nakon što je prije nekoliko dana objavila svoju fotografiju na kojoj je u Photoshopu potamnila kožu Hana Hadžiavdagić je prvo završila na Redditu, a sada je o njoj pisao i britanski Daily Star.

Napisali su da je Hana Hadžiavdagić na ovaj način željela iskazati podršku borbi protiv rasizma.

"Bosansku Paris Hilton napali su jer je digitalno potamnila kožu u bizarnoj posveti Georgeu Floydu. Ispod fotografije je napisala da u rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da niste rasista", piše britanski tabloid.

Daily Star nadalje piše da je Hana ubrzo nakon vala ismijavanja izbrisala fotografiju i napisala da se izvinjava ako je nekoga uvrijedila te da joj to nije bila namjera.

"Ako se iko na društvenim mrežama bori za jednakost, ljudska prava i ljubav onda sam to ja. Ja sam neko ko je djetinjstvo proveo u podrumu ratnog Sarajeva jer moja religija nije odgovarala nekim političkim idejama", napisala je Hana.

No pratitelji nisu imali milosti: "Predstavljam vam najglupljeg balkanskog influensera"; “Kako se boriti protiv rasizma, vodič Hane Hadžiavdagić", samo su neki od komentara koji su Daily Staru zapali za oko.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info