Dan Armije RBiH u Mostaru: Provociraju nas današnjim suđenjem generalu Dudakoviću

27. GODIŠNJICA

Dan Armije RBiH u Mostaru: Provociraju nas današnjim suđenjem generalu Dudakoviću

Prošlo je 27 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovaj dan, jedan od najvažnijih u historiji naše zemlje, obilježen je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mostarskim Šehitlucima.
Ratni komadant Semir Drljević Lovac kazao je kako je za sve pripadnike pripadnost Armije značila nešto najčasnije u životu. 

"Taman smo ovih dana vidjeli ovdje u Mostaru trovače na dijelu, Dodika i Čovića. Stalno nešto rade na destabilizaciji da bi mogli da vladaju. Ovakva obilježavanja posebno su važna jer stalno imamo pokušaje diskreditacije Armije RBiH, njenih ciljeva... Važno je ponoviti da smo se mi smatrali legalnom republičkom oružanom silom i borili smo se za jedinstvenu, nedjeljivu i cjelovitu Republiku BiH, državu ravnopravnih građana i naroda", kazao je Drljević.

Semir Drljević kaže i kako ciljevi za koje se borilo u ratu, ostaku i danas, ali da ima onih i u "našim redovima koji to probaju da okreću".

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNK i ratni komadant, prisjetio se tog dana prije 27 godina, kad su objadinjene sve patriotske jedinice i omogućeno da se borbena dejsta, odnosno odbrana države, efikasnije provode.

"Nakon ovog perioda možda možemo biti malo i nezadoviljni, ali s obzirom da državu izgrađujemo s ljudima koji su ljudima koji su je u ratu htjeli razgraditi, stanje je takvo. Dalje se moramo boriti i ići ka svojim ciljevima EU i NATO-u", izjavio je Špago. 

Kazao je kako je suđenje koje je zakazano na današnji dan generalu Dudakoviću provokacija svim pripadnicima Armije RBiH. 

"Današnje suđenje legendarnom generalu Armije je dokaz da postoje strukture ljudi u državnim sistemima koji gledaju da samo pripadnicima Armije napakoste. a dan kad bi svi trebali slaviti oni našeg komadanta zocu na suđenje. Nama je to klasična provokacija", izjavio je Špago. 

Dodao je da se protiv takvih provokacija treba boriti jedinstvom i zajedništvom svih patriotskih snaga te da se neće dozvoliti da je iko ikad više ugrožava na način kako je to bilo devedesetih.

IZVOR: klix.ba Objavljeno na dan 15.04.2019 - 13:58

Dodaj komentar na ovu vijest