Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom

BiH

Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a nešto manje u centralnim i istočnim područjima.

Padavine neće biti obilne. Postepeno smanjenje oblačnosti očekuje se od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretate će se većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C.

Drugi dan vikenda u Bosni ćr veći dio dana biti pretežno oblačno. Povremeno može padati slab snijeg. Smanjenje oblačnosti očekuje se u večernjim satima. U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Više oblačnosti bit će na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između -12 i -6°C, na krajnjem jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C, podacisu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: N1/Ilustracija


Dodaj komentar na ovu vijest