Detalji stravičnog ubistva: Suprugu i njenog ljubavnika iz Bihaća iskasapio sa 54 udarca nožem i sjekirom

Vrhovni sud RS-a potvrdio presudu

Detalji stravičnog ubistva: Suprugu i njenog ljubavnika iz Bihaća iskasapio sa 54 udarca nožem i sjekirom

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Aliji Hrustiću iz Prijedora i osudio ga na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio sa 54 udarca nožem i sjekirom!

Žalbe Tužilaštva i odbrane
Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud u trećestepenom postupku odbio žalbe odbrane i Tužilaštva.

- Odbijaju se kao neosnovane žalbe Tužilaštva i branioca optuženog i potvrđuje se drugostepena presuda Vrhovnog suda Republike Srpske kojom je Hrustić oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na 30 godina zatvora - navodi se u odluci Vrhovnog suda RS.

Odbrana je u žalbi tražila ukidanje presude i ponavljanje postupka zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, ali i zbog same kvalifikacije krivičnog djela, smatrajući da se tu radilo o ubistvu namah. S druge strane, Tužilaštvo je tražilo da se Hrustiću kazna poveća sa 30 na 35 godina zatvora.

Stravični zločin počinjen je 27. maja 2017. godine u kući u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora, u kojoj je Azra radila kao pomoćnica. U presudi se navodi da je Hrustić kobnog jutra došao do kuće da potraži svog maloljetnog sina.

- Kad je u dvorištu primijetio auto Envera Halilagića, iz svog vozila uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih napao i udarao nožem i sjekirom dok ih nije usmrtio - navodi se u presudi.

Koliko je monstruozan bio ovaj zločin, svedoči i činjenica da je nož kojim je ubistvo počinjeno, pronađen zariven u spolni organ Hrustićeve supruge. Vještačenjem je utvrđeno da su Azra i Enver ubijeni sa 54 udarca nožem i sjekirom, na kojoj je od siline udaraca pukla držalica.

Pokušao se ubiti

Nakon krvavog pira, Alija Hrustić je, prema tvrdnji odbrane, pokušao da izvrši samoubistvo vješanjem, ali je to spriječio njegov sin. Hrustić se potom sam predao policiji i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je uračunat u izrečenu kaznu.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info