DF traži od Naše stranke da osude ''sramni čin'' Sanje Renić

Bh. blok

DF traži od Naše stranke da osude

Kantonalni odbor Demokratske fronte (DF) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i Klub zastupnika DF-a u Skupštini ZDK uputili su reakciju na, kako su naveli, "grube uvrede upućene članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću od strane članice Predsjedništva Naše stranke".

"Grube uvrede na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a od strane svih onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju „etničkih torova“ su nešto što smo imali prilike slušati neposredno prije ali i nakon Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Kad grube uvrede i bezočno pljuvanje po članu Predsjedništva ove zemlje dolazi od strane članova Predsjedništva stranke koja je formalno u BH bloku, a koji bi trebao da se zalaže prvenstveno za ukidanje kršenja ljudskih prava svih građana u ovoj zemlji, onda taj čin postaje još drastičniji primjer koji bez odlaganja zahtjeva odgovornost i sankciju.

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, zastupnica NS u Skupštini ZDK na svom Facebook profilu, Željka Komšića naziva 'smećem'", pojasnili su iz DF-a, istaknuvši kako izražavaju "duboko žaljenje zbog ovakvog nepromišljenog, nedopustivog i skandaloznog ponašanja kantonalne zastupnice Naše stranke Sanje Renić".

"Ne želeći da prepisku o ovako ozbiljnim situacijama vodimo putem društvenih mreža kroz svoje zvanično saopštenje tražimo od rukovodstva Naše stranke da osude ovaj sramni čin. Kako se u ZDK, kao i na nivou stranaka BH bloka očekuje korektna suradnja i povjerenje bez kojeg nema snažnog puta ka zajedničkom cilju, očuvanju integriteta ove zemlje svi oni koji svojim djelovanjem narušavaju put povjerenja nemaju šta tražiti u BH bloku.

U konačnici, teške uvrede izrečene u javnom prostoru na račun člana Predsjedništva BiH od strane izabrane zastupnice u Skupštini ZDK bez epiloga koji pokreće pitanje odgovornosti sve dalje napore u pravcu korektne suradnje BH bloka u ZDK čini upitnim", zaključuje se u saopćenju.

Podsjetimo, uz DF i NS, u BH bloku (političkoj koaliciji) nalazi se još i Socijaldemokratska partija BiH.

IZVOR: radiosarajevo.ba Objavljeno na dan 11.02.2019 - 11:03

Dodaj komentar na ovu vijest