Diler držao pištolj na glavi zvijezde Premiershipa misleći da mu krade posao

Bio na ivici smrti

 Diler držao pištolj na glavi zvijezde Premiershipa misleći da mu krade posao

Nogometaš Evertona i brazilski reprezentativac Richarlison ispričao je detalje iz svog djetinjstva provedenog u favelama. Život tamo je komplikovan i nevolja dolazi čak i kad je pokušavate izbjeći.

U Brazilu su ga zvali zvali Bandit, a oni koji su, poput njega, rođeni u faveli u kojoj je jedno od rijetkih sredstava za život trgovina drogom, znaju da se uvijek moraju braniti svim sredstvima.

Nogometaš Evertona u razgovoru za španski list AS ispričao je kada je "plesao" po ivici smrti.

"Neki od mojih vršnjaka završili su u svijetu droge, a drugi su čak i umrli. Ali, zahvaljujući Bogu i ljudima, koji su mi pomogli, postao sam nogometaš, što mi je oduvijek bio san i kao i da pružim bolji život svojoj porodici. Osjećam se privilegovanim i sretnim, jer su stvari mogle završiti drugačije", kazao je Richarlison.

Susret s trgovcem drogom koji je mislio da mu mladi Richarlison krade posao, zamalo je završio fatalno.

"Vratio sam se iz škole s prijateljima i jedan je tip mislio da prodajem drogu u njegovom kraju. Stavio mi je pištolj na glavu i prijetio mi, ali hvala Bogu da sam smogao snage objasniti mu da idem na nogometno igralište i da nisam prodavao drogu, niti se drogirao. Htjeli su me upucati, ali nogomet mi je doslovno spasio život. Pustio me je, ali sam se jako uplašio. Sada je lako pričati o tome, ali to je nešto što je obilježilo moje djetinjstvo i natjerao me da tražim drugačiji put od mojih prijatelja", ispričao je Brazilac.

Richarlison je ove sezone imao dosta problema s povredom i odigrao je samo 11 utakmica u dosadašnjem dijelu sezone u kojem je postigao tri gola uz dvije asistencije.

Foto: EPA-EFE

 


Dodaj komentar na ovu vijest