Dinstana teletina sa šampinjonima: Najpopularnije švicarsko jelo!

UKUSNA JELA

Dinstana teletina sa šampinjonima: Najpopularnije švicarsko jelo!

Ovo jelo se originalno zove Zurich Geschnetzeltes, popularno švicarsko jelo zadovoljit će sve ljubitelje teletine u kremastom umaku

Sastojci:

  • 500 g teletine od buta
  • 300 g šampinjona
  • 1 crveni luk
  • 1 dl bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika peršuna
  • 1 kašika začinskog bilja

Priprema:

Teletinu narežite na kocke, a luk sitno nasjeckajte.
Na maslacu propržite narezano meso, dodajte luk i zajedno dinstajte pet minuta.
Dodajte narezane šampinjone i začinsko bilje pa nastavite dinstati nekih 30 minuta uz povremeno dodavanje vode.
Kada meso omekša, dodajte vino, brašno razmućeno u malo vode i vrhnje za kuhanje.

IZVOR: avaz.ba Objavljeno na dan 31.01.2018 - 19:28

Dodaj komentar na ovu vijest