Direktor OŠ Donja Vidovska tvrdi da mu prijete smrću zbog konkursa u školi, slučaj prijavljen MUP-u - Evo detalja

Velika Kladuša

Direktor OŠ Donja Vidovska tvrdi da mu prijete smrću zbog konkursa u školi, slučaj prijavljen MUP-u - Evo detalja

Direktor JU Osnovna škola Donja Vidovska (Velika Kladuša) Edin Selimović, javio se redakciji USKinfo.ba i rekao kako dobija prijetnje smrću jer nije zaposlio jednu žensku osobu na mjesto čistačice u školi.

Događaj se navodno desio jučer, a prijetnju je dobio nakon sjednice Školskog odbora koja je održana jučer.

Danas u 13 sati i 10 minuta mi je u kancelariju ušao Ekrem Hašić i prijetio ubistvom ako njegovu ženu Irmu Hašić ne primim na mjesto čistača u školi za što je raspisan konkurs. O svemu sam obavijestio 4 policijsku upravu Velika Kladuša. Konkursna procedura je protekla u skladu sa zakonom i pravilnikom MONKS USK - a sve je javno i transparentno. Prvoplasirana Sabina Dizdarević je imala 14 bodova više od Irme Hašić i na današnjoj Sjednici Školskog odbora donesena je Odluka da se u radni odnos primi Sabina Dizdarević. Poslije sjednice koja je završena u 12 sati i 45 minuta dolazi njen muž u 13 sati i 10 minuta i prijeti meni na radnom mjestu ubistvom. Naziva me četnikom i još pogrdim imenima, napisao nam je jučer Selimović u poruci.

Njegovu tvrdnju provjerili smo u MUP-u USK-a.

Oni su potvrdili da je slučaj prijavljen jučer u 13:30.

Osoba je prijavila slučaj. Druga osoba tvrdi da je došao po dokumentaciju od supruge i da nije uputio nikakve prijetnje. Svjedoka nema. Policija radi u ovom predmetu, kratko su saopćili iz MUP-a USK-a.

Naslovna fotografija: Facebook

 


Dodaj komentar na ovu vijest