Dodik: OSA mora biti agencija svih ili je neće biti

"UPITNO POSTOJANJE"

Dodik: OSA mora biti agencija svih ili je neće biti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Obavještajno-sigurnosna agencije (OSA) izvan javne kontrole i poručio da ona ne može da bude obavještajna agencija samo jednog naroda nego svih ili je neće biti.

"Kako stvari stoje, veoma će upitno biti da li će je biti“, istakao je Dodik.

On je rekao da mu nije poznato da je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić danas saslušan u Tužilaštvu BiH u dva predmeta i da te stvari ne prati, nego neki drugi rad, ali je istakao da je bilo puno zloupotreba sa pozicije na kojoj se nalazi.

Dodik je rekao da je OSA izvan javne i parlamentarne kontrole, da su pokušali da podmite i potkupe sve što može da odlučuje o njihovom statusu.

"Jedino SNSD godina govori da to ne valja i da to ne može da bude obavještajna organizacija jednog naroda, jedne političke partije i jednog čovjeka nego obavještajna agencija svih ili je neće biti", kazao je Dodik.

On je dodao da neki što nezakonito rade moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom, ističući da ne želi da o tome da govori jer postoje nadležni za to.

Mehmedagić danas je tokom jednosatnog ispitivanja dao iskaz u Tužilaštvu BiH, ali nakon saslušanja nije želio novinarima to komentarisati.


Dodaj komentar na ovu vijest