Otkriveni krivotvoreni dokumenti Albanije i Turske

BiH

Otkriveni krivotvoreni dokumenti Albanije i Turske

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 16. februara 2020. godine, oduzeli su krivotvorenu vozačku dozvolu Albanije koju su prilikom detaljne provjere našli kod L.A. (1995.), državljanina Albanije prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. 

Državljanin Albanije kontroliran je u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, koji je u vlasništvu rent a car agencije. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, uz vozačku dozvolu, privremeno je oduzeto i vozilo, a protiv L.A. pomenutoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Dan ranije, 15. februara 2020., službenici JGP Orašje su na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Orašje otkrili četiri krivotvorena specijalna pasoša Republike Turske. 

Spomenute dokumente na uvid je dalo četvero državljana Turske, od kojih je dvoje maloljetno. Kontrolirani su u Citroenu, srbijanskih nacionalnih oznaka, koji je u vlasništvu rent a car agencije. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Brod, 16. februara 2020., lišili su slobode B.N. (1996.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Dan ranije, 15. februara 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška, lišen je slobode S.G. (1985.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Orašje su 15. februara 2020. na ulasku u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode M.G. (1966.). Provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko Distrikta BiH zbog krivičnog djela „laka tjelesna povreda“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Brčko Distrikta BiH.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info