Đurić: Šta da poručimo da ukidamo granice između Srbije i RS

Srbija

Đurić: Šta da poručimo da ukidamo granice između Srbije i RS

Direktor srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je na konferenciji za novinare u ime institucija Srbije pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na, kako kaže, prijetnje koje je uputio premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, objavio je prištinski list Zeri. Navodi se da je ta nada Haradinaja zasnovana na razgovorima i planovima sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Đurić kaže da je ovo 28. put da oni traže, kako kaže, "prisajedinjenje južne srpske pokrajine" i da je na djelu direktna prijetnja od Haradinaja.

To je, kaže, patološka potreba dijela Evrope i dijela prištinskih vlasti da Srbija ne dobije ništa, nego da krajnji ishod bude onakav kakav su, kaže Đurić, "oni smislili".

Upitao je Federicu Mogherini i Maju Kocijančič da li bi Evropa šutila da je Beograd poručio da ukida granicu između Srbije i Banjaluke.

Đurić navodi da se granica različito tumači u Srbiji i jednom dijelu svijeta, prije svega u Kini, Rusiji, a sasvim drugačije u jednom dijelu Evrope i Americi.

Na pitanje kakva je sudbina dijaloga u Briselu, Đurić kaže da Vučić neće putovati na sastanak u Njujork, jer se "onog trenutka kada je počela borba Srbije za kompromisno rješenje, na Vučića i državni vrh Srbije obrušila lavina napada".

Zbog toga, kaže Đurić, svi će morati da sačekaju na novi sastanak.

IZVOR: ba.n1info.com Objavljeno na dan 20.09.2018 - 16:22

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info