Džaferović pred odlazak u Brisel: Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu

OPTIMISTIČNE PORUKE

 Džaferović pred odlazak u Brisel: Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je prije odlaska u Brisel, gdje će se zajedno sa svojim kolegama susresti sa najvišim zvaničnicima Evropske unije, iskazao nedvojbeni optimizam kada je u pitanju put naše zemlje ka članstvu u EU.

"Nadam se da će se Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u Briselu predstaviti u najboljem svjetlu", rekao je Džaferović dodavši kako se nada da će Bosna i Hercegovina intenzivnije krenuti u ispunjenje uslova za članstvo u EU.

Štaviše, Džaferović je kazao kako vjeruje da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji već do kraja ove godine, a najdalje na proljeće 2021. godine.

On je prilikom obraćanja novinarima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo kazao da su u igri mnoge opstrukcije puta naše zemlje ka EU, ali da se sve snage moraju usmjeriti ka poslu koji nas čeka na ostatku puta ka Uniji, ali i NATO-u.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić odlaze danas u zvaničnu posjetu Briselu.

Razgovarati će se o provođenju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, te ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo u Evropskoj uniji.


Dodaj komentar na ovu vijest