Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski tabloidi

ODGOVORIO NA PROZIVKE

Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski tabloidi

Pojedini srbijanski mediji ubijenog iranskog generala Qaseema Souleimanija pokušavaju određenim insinuacijama povezati sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

U Tanjugovom tekstu, pozivajući s ena pisanje Novosti, ističuu da se Džaferović navodno tokom rata susreo sa Souleimanijem. 

Pozivaju se na navodne diplomatske izvore u Sarajevu.

Džaferović je odgovorio negirajući takve navode, nazvavši ih nebuloznim.

"Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qaseemom Souleimanijem.

Navodi da se pri tome reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima.

"Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti. Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine", zaključuje se u reakciji.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info