Fikret Abdić podnio krivičnu prijavu protiv grupe vijećnika OV Općine Velika Kladuša

USK

Fikret Abdić podnio krivičnu prijavu protiv grupe vijećnika OV Općine Velika Kladuša

Iz Kabineta načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića stiglo je saopćenje za javnost koje objavljujemo u cjelosti:

Obzirom na nezakonito djelovanje Općinskog vijeća koje je suprotno osnovnim principima postojanja i djelovanja Organa jedinice lokalne samouprave u Federaciji BIH, Općinski načelnik je podnio krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću protiv grupe vijećnika koji pripadaju različitim političkim partijama koje participiraju u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša u aktuelnom mandatu.

Grupa vijećnika koju su činili Dinko Ljubijankić, Asim Veladžić, Amir Purić, Fuad Sulejmanagić, Aladin Ćerimović i Amir Ćufurović, protiv kojih je podnijeta krivična prijava, su 27.10. izvršili pritisak i psihičko uznemiravanje državnog službenika raspoređenog na poslovima recepcije Općine Velika Kladuša i uzeli ključ od Kabineta predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a zatim ušli u iste prostorije i otuđili službeni pečat Općinskog vijeća. Osim navedenog, vijećnik Dinko Ljubijankić se predstavio kao Predsjedavajući Općinskog vijeća čime je izvršena prevara kojom je naprijed pomenuti državni službenik doveden u zabludu.

Pored krivične prijave, podnijeta je i prijava nestalog službenog pečata i zloupotrebe istog.

Vijećniku Dinku Ljubijankiću je od strane Općinskog načelnika upućena obavijest kojom se isti obaviještava da su sva navedena akta koja su ovjerena i protokolisana 29.10. i kao takva dostavljena Načelniku, u cjelosti nezakonita i u skladu sa svojim ovlaštenjima Načelnik je podnio Općinskom vijeću Zahtjev za preispitivanje istih.

U skladu sa propisima, sve dok Općinsko vijeće ne donese svoju odluku po Zahtjevu za preispitivanje istih, vijećnik Dinko Ljubijankić nezakonito zauzima poziciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, nezakonito koristi radne prostorije Predsjedavajućeg i nezakonito koristi i upotrebljava pečat Općinskog vijeća.

Sva eventualna akta iz nadležnosti Općinskog vijeća koja bi vijećnik Dinko Ljubijankić ovjeravao i potpisivao u ovom periodu ne proizvode pravna dejstva i mogu proizvesti dalekosežne štetne posljedice po Općinu Velika Kladuša i njene građane.

Kabinet Općinskog načelnika


Dodaj komentar na ovu vijest