FOTO: ''Bubini migranti'' napali policajce - Svjedok za USKinfo.ba ispričao kako su pomagali - 7 uhapšenih!

Opet neredi

U večernjim satima Policijskoj stanici je prijavljeno da jedan migrant pravi probleme, u ulici Đačkoj. Nakon izlaska na teren policijskih službenika, migranti koji se nalaze u privatnom smještaju, s prozora su raznim predmetima gađali pripadnike MUP-a USK-a. Sedam je uhapšenih i trenutno su u Policijskoj stanici.

Ovo je službena verzija MUP-a o večerašnjim događajima u Đačkoj. 

Međutim, postoji i druga strana. 

Svjedoci događaja koji su se prema njihovim riječima i umiješali kako bi zaštitili policiju tvrde da je bilo puno ozbiljnije. 

Mi smo tu bili u blizini u ulici Đačka, tačnije kod Bube, gdje drži te migrante. Vidjeli smo veću grupu migranata da je fizički nasrnula na momke iz Jedinice za podršku. Onda smo pružili podršku našim momcima koji su htjeli na neki način da savladaju te migrante. Oni su uzeli letve da se obračunaju sa našom policijom i mi smo se tu malo umiješali i stali u odbranu naše policije, rekao je za USKinfo.ba jedan od svjedoka i učesnika događaja. 

Neslužbeno saznajemo i kako su povrijeđena dva policajca, a radi se o osobama inicijala I.R i A.Š. Službena verzija kaže kako nema povrijeđenih policajaca. 

Na terenu je pojačano prisustvo policije, odnosno u trenutku našeg boravka na licu mjesta je bilo jedno vozilo Jedinice za podršku MUP-a USK-a. 

 

IZVOR: Objavljeno na dan 13.06.2019 - 22:52

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info