FOTO - Bugatti pokazao prve Divo hiperautomobile namijenene kupcima, izgledaju fantastično

SVI VEĆ RASPRODANI

Bugatti je model Divo predstavio 2018. godine, a sada je otkrio izgled prvih primjeraka spremnih za isporuku kupcima.

Iz Bugattija su istakli da prvi proizvedeni modeli označavaju kraj izazovnog razvoja koji je trajao dvije godine, a čiji su rezultati zapanjujući. Za francusku kompaniju Divo nije samo još jedan hiperautomobil, nego signalizira nešto novo.

"S Divom počinje nova era u Bugattiju, era moderne proizvodnje", izjavio je predsjednik kompanije Stephan Winkelmann. On je rekao da je Divo "remek-djelo proizvodnje automobila".

Ova nova era omogućava Bugattiju da promijeni i prilagodi tehnologiju automobila, što je i učinjeno kada je Chiron pretvoren u Divo. Ograničavanje maksimalne brzine modela Divo na 380 km/h dalo je Bugattiju slobodu u razvoju.

Winkelmann je rekao da je Divo "vizuelno i tehnološki neovisan model", te da ga "trebate samo pogledati kako biste to uočili".

Profil je elegantniji i izgleda više sportski od Chirona. Naprijed otvori na prednjem poklopcu smanjuju površinu vozila i poboljšavaju protok zraka, dok novi spojler stvara više downforcea. Također, pomaže u usmjeravanju više zraka u prednje usisnike, dok istovremeno pomaže u hlađenju kočnica.

Nazad su unikatna svjetla 3D dizajna s 44 lampice koje se odlično slažu sa uskim LED svjetlima naprijed. NACA provodnik zraka na krovu osigurava dodatni zrak za 8,0-litarski W16 motor koji razvija 1.500 KS.

Bugatti planira proizvesti svega 40 primjeraka modela Divo, a svaki od njih košta najmanje 5 miliona eura. Kao što se moglo i očekivati, svi su unaprijed rasprodani.


Dodaj komentar na ovu vijest