FOTO: Kamera USKinfo.ba ''uhvatila'' šefa IOM-a na Vučjaku - Idu li migranti iz ovog kampa sutra u Sarajevo?

Migrantska kriza

Već nekoliko dana, među novinarima kruži informacija o zatvaranju Vučjaku. U petak je iz kabineta gradonačelnika Bihaća stiglo saopćenje u kojem stoji kako se Vučjak neće zatvarati sve dok ima ilegalnih migranata koji borave na javnim površinama u Bihaću.

Međutim, informacija o zatvaranju Vučjaka više je demantovana iz razloga što se pisalo kako će osobe koje trenutno borave u ovom kampu, biti prebačeni u centre BIRA i Miral. 

Ovaj put, informacija je malo drugačija. Neslužbeno, Vučjak bi se u narednim danima trebao zatvoriti, a migranti koji u njemu borave, prebacuju se u Sarajevo. Kamere USKinfo.ba jučer su na Vučjaku snimile i šefa IOM-a, Petera Van Der Auweraerta. 

Informaciju o selidbi migranata iz kampa Vučjak niko ne želi potvrditi.

Jedino smo od ministra MUP-a, Nermina Kljajića uspjeli saznati kako IOM nije odgovorio Draganu Mektiću, državnom ministru sigurnosti, u vezi molbe za produženje ugovora za centre Bira, Miral i Sedra. 

Dakle, za tri dana ugovori centrima ističu. Na Lipi još nema nikakvih uslova za prihvat migranata, a zima ide, odnosno već je stigla. 


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info