FOTO - Kod bračnog para iz Cazina pronađena narkotička sredstva i oružje

USK

FOTO - Kod bračnog para iz Cazina pronađena narkotička sredstva i oružje

  Dana 10.09.2020 godine inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a USK su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i naredbe za pretres Općinskog suda Cazin  izvršili pretres porodične kuće, pratećih objekata i pokretnih strvari koje koriste bračni par Z. H. rođen 1962. godine i Z. E. rođena 1976. godine iz naselja Pećigrad, grad Cazin.

Pretres je vršen uz asistenciju Jedinice za specijalističku podršku i policijske stanice Cazin, a s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava, opreme za proizvodnju narkotika, oružja, novca koji je stečen izvršenjem krivičnog djela, mobitela sa kojim je vršena komunikacija kao i drugih predmeta koji ukazuju na postojanje krivičnog djela.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina narkotičkih stredstava („kokain“, „speed“, „heroin“, „extazi“, „marihuana“) koja je dijelom i pripremljena za uličnu prodaju, vage za precizno mjerenje, veći iznos novca u različitim valutama i apoenima, više mobilnih telefona, određena količina pištoljskih i puščanih metaka različitih vrsta i kalibara, tri pištolja ručne izrade, malokaliberska puška marke „Browning“ i dr.

Oba navedena lica lišena su slobode, a nakon upoznavanja sa predmetom dežurni tužilac Tužilaštva USK-a djelo je okvalifikovao kao krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ te naložio da se nad licima sprovede kriminalistička obrada.

Istraga je u toku.

Foto:MUP USK


Dodaj komentar na ovu vijest