FOTO - VIDEO: U suradnji sa udruženjem ''Izvor'' iz Bužima, SOS Balkanroute obradovao migrantske porodice u Velikoj Kladuši

Ugozbili su ih čorbom od krompira i mesa

Zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije SOS Balkanroute iz Austrije i velikodušnosti Udruženja žena "Izvor" iz Bužima , toplim obrocima su obradovane brojne migrantske porodice, koje trenutno žive na livadama Velike Kladuše.

Prizor koji je zatekao 18 članica bužimskog udruženja, izazvao je pomiješane osjećaje.

Bile su radosne što su se odazvale ovoj humanitarnoj akciji i humanom gestu, ali veoma dirnute i potresene brojnom malodobnom djecom i trudnicama, koji bez ikakvih uvjeta žive pod otvorenim nebom.

Ugozbili su ih čorbom od krompira i mesa, te rižom sa povrćem i piletinom. Pored toga, samoinicijativno su sakupili su značajnu količinu odjevnih predmeta, a sa roditeljima djece Varoške Rijeke, obezbijedile su paketiće za najmlađe.

"Bio je ovo poseban dan za sve, u kojem je do izražaja došla ljudskost. Vidjeti osmijeh na licima djece i osjetiti njihov zagrljaj, nešto je što se riječima ne može opisati. Zbog toga vrijede ovakve humane geste i sav uložen trud", poručuju iz bužimskog udruženja "Izvor".


Dodaj komentar na ovu vijest