FOTO + VIDEO: Uvijek među prvima! SOS Bihać sve prisutniji na terenu!

Vrijedni tim humanitarne organizacije

Vrijedni tim humanitarne organizacije SOS Bihać, svojim angažmanom, sve je prisutniji na terenu, svakim danom jača svoje kapacitete, te proširuje polje humanog rada i djelovanja.

Konstantno brinu o migrantima, koji se s tzv. "gejma" vraćaju pretučeni, bez odjeće, obuće i ostalih ličnih stvari.

Uprkos činjenici da je IOM napustio kamp Lipa, koji je potom zapaljen i devastiran, SOS svakodnevno dolazi na ovu lokaciju i pruža neophodnu pomoć. I dosada su ovoj organizaciji pomagali u vidu donacija zimske odjeće i obuće, deka, vreća za spavanje, lančpaketa, a nakon njihovog odlaska, zajedno u dogovoru sa Crvenim križom USK, dopremali su dnevne obroke, pa čak i određenu količinu ogrjevnog drveta, kako bi koliko toliko ublažili posljedice  hladnoće.

Ovo su prepoznali i druge humanitarne organizacije, pa ih je pored sponzorske mreže Aahener Netzwerk, posjetila i delegacija sestrinske organizacije Stelp iz Štutgarta.

Stelp je u svom timu imao i ljekara, koji je čitav dan bio na usluzi onima, koji su trebali medicinsku pomoć.

Jedan konvoj humanitarne pomoći uputile su im i kolege iz Španije. Ovim je SOS ojačao svoje kapacitete, pa neprestano obilazi migrantske porodice u Bosanskoj Bojni pored Velike Kladuše, ali i migrante smještene u napuštenim objektima Bihaća.

Nisu zaboravili ni lokalno stanovništvo u stanju potrebe. SOS je bio tu i za pripadnike OS BIH koji su na Lipi postavljali šatore, te im je obezbijedio hranu i piće.

Na njihovoj aktivnosti zahvalni su i u Crveni križ USK, koji nosi znatan teret migrantske krize. Zajedno možemo mnogo, poručuju ove partnerske organizacije.


Dodaj komentar na ovu vijest