Grad Bihać nastavlja uspješnu saradnju sa USAID-om u BiH

BIHAĆ

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas Petera Duffy, šefa misije USAID-a u Bosni i Hercegovini. Prvi službeni posjeti Gradskoj upravi Bihaća šef misije USAID-a u BiH iskoristio je kako bi se upoznao sa aktulenom situacijom u gradu Bihaću, te sa planovima i projektima koje gradska administracija realizira s ciljem stabilizacije budžeta i stvaranja boljeg poslovnog imidža grada Bihaća.

Ističući da je Američka agencija za međunarodni razvoj spremna pomoći ekonomsko jačanje grada Bihaća i započete procese koji za cilj imaju otvaranje novih radnih mjesta, promociju ovdašnjih potencijala i borbu protiv korpupcije, prvi čovjek USAID-a u BiH je kazao da programi i projekti koje ova organizacija realizira u BiH itekako su zanimljivi i Gradu Bihaću.

“USAID već dugi niz godina ima projekte u gradu Bihaću i danas smo razgovarali sa gradonačelnikom o nastavku saradnje koja za cilj ima iskoristiti potencijal kojeg ima Bihać u svim oblastima”-kazao je Peter Duffy, šef misije USAID-a u BiH.

Zahvalivši se USAID-u i američkoj Vladi na podršci projektima koji su osnažili stvaranje poslovne zone u Bihaću i poljoprivredne potencijale ovog kraja, gradonačelnik Fazlić istakao je da će Gradska uprava iskoristiti resurse i potencijale USAID-a u BiH i kroz projekte koje ova organizacija realizira stvoriti bolji poslovni imidž Bihaća kao najvećeg grada u USK-a.

“Za grad Bihać posjeta predstavnika međunarodnih organizacija i njihova spremnost da nam pomognu znak je da smo započeli pozitivne promjene koje imaju za cilj razvoj našeg grada. Mi ćemo se kvalitetno pripremiti kao lokalna zajednica i biti spremni da učestvujemo u onim projektima USAID-a koji za cilj imaju jačanje poljoprivrede, drvoprerađivačke, metalne i tekstilne industrije, saradnje sa dijasporom i borbe protiv korupcije u našem društvu”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

IZVOR: USKinfo.ba Objavljeno na dan 22.09.2017 - 08:29

Dodaj komentar na ovu vijest