Granična policija BiH slobode lišila tri osobe

Tri granična prijelaza

Granična policija BiH slobode lišila tri osobe

Službenici Jedinice granične policije Gorica, 13. septembra 2020. godine, lišili su slobode D.A. (1991.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Tomislavgrad raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gorica i predat službenicima PU Tomislavgrad.

Dan ranije, 12. septembra 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Karakaj slobode je lišen N.N. (1991.). Utvrđeno je da je za ovim bh. državljaninom Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti". Službenici JGP Zvornik, N.N. predali su službenicima PU Banja Luka.

Službenici JGP Bijeljina, 11. septembra 2020., lišili su slobode D.Ž. (1984.) jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin BiH kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima PU Tuzla.

Foto: Ilustracija

 


Dodaj komentar na ovu vijest