Habib uoči okršaja s Fergusonom: Ne mogu izaći iz Rusije, neka se borbe održe bez mene

UFC 249

Habib uoči okršaja s Fergusonom: Ne mogu izaći iz Rusije, neka se borbe održe bez mene

Čini se da neće biti ni "peta sreća". Borba između Habiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona se skoro sigurno neće održati 18. aprila.

Habib, aktuelni prvak UFC-a u lakoj kategoriji, je putem Instagrama poslao poruku svojim pratiteljima u kojoj je poručio kako ne može napustiti Rusiju, te da samim tim neće moći nastupiti na eventu UFC 249.

Dana White je istakao prije nekoliko dana da će se borba koja je već četiri puta do sada otkazivana održati 18. aprila, ali ne u New Yorku kako je bilo planirano, već na lokaciji koju još ne smije otkriti.

"UFC mi je poručio da se borba neće održati u SAD-u 100%, a da će 99% biti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Otišao sam u Abu Dhabi 19. ili 20. marta, no tada su nam rekli kako će zatvoriti granice i niko neće moći ući ni izaći iz zemlje na neodređeno vrijeme i odlučio sam se vratiti u Rusiju", rekao je Habib i nastavio:

"Sada sam u Dagestanu, treniram i spremam se svakog dna iako ni sam ne znam zašto to radim. Sada ni ja više ne mogu izaći iz Rusije, u karantinu smo", rekao je Nurmagomedov.

To znači da, ukoliko se UFC 249 i održi, to će biti bez njega.

"Čujem da UFC želi održati borbe sa mnom ili bez mene. Slobodno neka ih održe bez mene. Čujem čak i da traže zamjenu za mene jer je Tony u SAD-u, a ja moram ostati u Rusiji mimo svoje volje", poručio je Nurmagomedov.

Ukoliko se UFC 249 održi, tamo bismo trebali vidjeti borbe Jessica Andrade - Rose Namajunas, Magomed Ankalaev - Ion Cutelaba, Islam Mahačev - Alexander Hernandez i Jeremy Stephens - Calvin Kattar.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info