Human gest: UP ''Krajiška pčelara'' doniralo med Domu zdravlja V.Kladuša i KB ''Dr. Irfan Ljubijankić'' Bihać

USK

Human gest: UP

Želeći dati svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) UP „Krajiška pčela“ Velika Kladuša u suradnji sa Savezom pčelara USK realiziralo je akciju prikupljanja i podjele meda medicinskim radnicima Doma zdravlja Velika Kladuša i Kantonale bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, koji već danima aktivno rade sa velikim brojem pacijenata i najizloženiji su pandemiji koronavirusa.

Medicinski radnici daju ogroman doprinos u borbi protiv ove pošasti pa su shodno tome Domu zdravlja Velika Kladuša danas članovi UP „Krajiška pčela“ Velika Kladuša donirali 30kg meda kojeg su prikupili od svojih članova, a KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać će biti dostavljeno 20kg meda.

„Na ovaj način željeli smo dati naš doprinos u očuvanju zdravlja onih koji se brinu o našem zdravlju, jer je u ovoj situaciji to neki minimum koji možemo da uradimo za medicinske radnike“, poručili su iz UP „Krajiška pčela“ Velika Kladuša.

Zahvalu za ovaj gest Udruženju pčelara je uputila direktorica Doma zdravlja Velika Kladuša dr. Evresa Okanović koja je danas i preuzela ovu donaciju.

Svakodnevno u Domu zdravlja zbog novonastale situacije angažiran je veliki broj medicinskog osoblja, te nemedicinskog osoblja i svakako donirani med i drugi proizvodi od meda će im biti od pomoći kako bi ojačali svoj imunitet u ovoj situaciji jer svi znamo koji značaj ima med sa svojim ljekovitim svojstvima na organizam.

Akciju prikupljanja i doniranja meda zdravstvenim ustanovama će realizirati i ostala udruženja pčelara u USK-u.

 


Dodaj komentar na ovu vijest