I načelnik Općine Bužim podržao projekat Uživaj naše - Mersudin Nanić: Itekako imamo šta ponuditi turistima i gostima

Promocija turizma

I načelnik Općine Bužim podržao projekat Uživaj naše - Mersudin Nanić: Itekako imamo šta ponuditi turistima i gostima

Načelnik Općine Bužim, Mersudin Nanić, primio je jučer u radnu posjetu direktora preduzeća USKINFO promocija Anela Kajtezovića, kako bi razgovarali o promociji turističkih potencijala općine koju vodi, u sklopu promotivne kampanje Uživaj naše. Radi se o promociji turističkih potencijala Unsko-sanskog kantona, a svoje učešće u ovom projektu već su potvrdili Nacionalni park Una, Privredna komora Unsko-sanskog kantona, Turistička zajednica Grada Bihaća, Općina Bosanski Petrovac, Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona, a od jučer i Općina Bužim. Iako mala općina, Bužim turstima ima itekako šta ponuditi. Riječ je svakako o nacionalnim spomenicima BiH, Staroj drvenoj džamiji i Starom gradu.

Bužimljani su nadaleko poznati i po ratničkim sposobnostima. Ako se uzme u obzir da je Sarajevski tunel treća najsposjećenija destinacija u galvnom gradu BiH, onda i Bužimljani s pravom računaju na posjete i interes brojnih gostiju kada je u pitanju nadaleko poznata 505. Viteška brigada. I izletište Svetinja, samo je jedna od brojnih destinacija koje se mogu posjetiti u ovoj Općini.

Iako je teško vrijeme, načelnik Nanić želi pričati pozitivne priče. Jedna od njih je svakako plan da se i ove godine ulaže u turističke destinacije i poboljšanje njihove infrastrukture.

Projekat Uživaj naše službeno kreće krajem aprila, a do tada će učešće u projektu biti ponuđeno svih gradovima i općinama u Unsko-sanskom kantonu i relevantnim turističkim institucijama i privrednim subjektima.

 


Dodaj komentar na ovu vijest