Johann Sattler i EU zaprijetili Ružniću zbog pokušaja zatvaranja centra BIRA i prebacivanja migranata na Lipu

Pismo upućeno Radončiću i Ružniću

Johann Sattler i EU zaprijetili Ružniću zbog pokušaja zatvaranja centra BIRA i prebacivanja migranata na Lipu

Johann Sattler i Europska unija zaprijetili su Fahrudinu Radončiću, ministru sigurnosti BiH i premijeru Unsko - sanskog kantona, Mustafi Ružniću zbog migranata.

Portal USKinfo.ba je došao u posjed dokumenta koji dokazuje kako Johann Sattler, specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, nije zadovoljan načinom i općenito prebacivanjem migranata u novoizgrađeni kamp Lipa kod Bihaća.

Zahtjev za hitno postupanje upućen Ministarstvu sigurnosti BiH

Migranti - Zahtjev

Nakon što je Operativna grupa za upravljanje migracijama donijela zaključke koji se odnose na izmještanje maloljetnih migranata sa područja Unsko-sanskog kantona, te drugih mjera i radnji, uslijedilo je pismo ambasadora EU.

Pismo ambasadora - Johann Sattler

Johann Sattler "upozorio" je vlasti u BiH, tačnije ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića i premijera USK-a Mustafu Ružnića. Portal USKinfo.ba je u posjedu ovog pisma u kojem se, najkraće rečeno, traži da se zaustavi prebacivanje migranata u kamp Lipa jer je kapacitet popunjen, ali i da se odustane od izmještanja migranata iz centra BIRA. U pismu stoji i koje su posljedice ukoliko se to ne desi.

Pismo ambasadora - Johann Sattler

Kako stvari stoje trenutno, konačnu odluku o zatvaranju centra može donijeti Ministarstvo sigurnosti BiH. Dakle, u ovom trenutku, sudbina kampa BIRA je u rukama ministra sigurnosti BiH, Fahrudina Radončića.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info