JP ''RTV USK'' danas bez programa na TV-u i Radiju zbog požara na električnim instalacijama!

U toku su popravci na instalacijama

JP

Manji požar izbio je jutros u prijepodnevnim satima u zgradi Javnog preduzeća Radio - televizije Unsko-sanskog kantona.

Sudeći prema fotografijama, u požaru je u potpunosti izgorio dio kablova i osigurača elektro instalacije koju koristi "RTVUSK" pa je zbog toga došlo do potpunog prekida u snadbijevanju radijskim i televizijskim signalom.

Prvu informaciju o ovom događaju je putem socijalnih mreža objavila PR služba RTVUSK, a nakon što se situacija koliko toliko stabilizirala uspjeli smo stupiti u kontakt sa izvršnom direktoricom Anelom Halilagić koja nam je objasnila u kratkim crtama u kakvoj su trenutno situaciji i šta se zapravo desilo.

"Jutros oko 9 sati je sve počelo nakon što smo održali Kolegij. Osjetio se dim na gornjem spratu objekta i odmah smo uvidjeli da nešto nije u redu. Nastojali smo da reagujemo brzo i pozvali smo sve službe kako ne bi došlo do proširenja požara. Pretpostavljamo da je uzrok zapaljenja stara i dotrajala elektro instalacija u samom objektu, ali još uvijek to ne možemo sa sigurnošću potvrditi.

RTV USK - POŽAR

Radnici Elektro-distribucije su isključili struju u dijelu objekta koji koristi RTV USK, zbog čega danas nismo bili u mogućnosti emitovati program ni na TV-u, niti na Radiju, ali mi smo angažirali firmu koja se bavi ovakvim poslovima kako bi čim prije popravili instalacije. Još uvijek su na terenu i pretpostavljam da će se do jutra sve riješiti, te da ćemo sutra početi sa normalnim radom", kazala je za USKinfo.ba Anela Halilagić.


Dodaj komentar na ovu vijest