Komesarka EU za unutrašnje poslove stigla u BiH i sastala se sa Cikotićem

Sigurnosna situacija

Komesarka EU za unutrašnje poslove stigla u BiH i sastala se sa Cikotićem

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, sastala se danas u Bihaću s komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i policijski komesar Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić.

Razgovarano je o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu. Nakon toga, komesarka Johansson i ministar Cikotić posjetit će privremeni prihvatni centar Lipa, koji je zajedničkim djelovanjem institucija BiH uspostavljen za smještaj oko hiljadu migranata tokom zimskog perioda. 

Sutra, drugog dana posjete komesarke Johansson Bosni i Hercegovini, bit će nastavljeni razgovori sa ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH.

Foto: MS BiH

 


Dodaj komentar na ovu vijest