Konzumacija 'Coca-Cole' koja ima manje šećera je opasna po zdravlje

Istraživanje

Konzumacija

Konzumacija Coca-Cole koja sadrži manje šećera može biti opasnija po zdravlje čovjeka od konzumacije ovog napitka koji mnogo više ima šećera, piše portal LadBible.

Pojedini naučnici smatraju da konzumacija dijetalne Coca-Cole povećava rizik od srčanog napada, te da doprinosi pojavi demencije. Pijenje dvije ili više limenke ovog bezalkoholnog napitka povećava rizik od srčanih oboljenja, između ostalog.

Rizik od smrti je 16 puta veći u poređenju sa ljudima koji ne piju ovu Coca-Colu. Istraživanje koje je objavljeno u magazinu Stroke je pokazalo da postoji i veći rizik od moždanog udara.

Naučnica koja je predvodila istraživanje i profesorica Koledža 'Albert Einstein' Yasmin Mossavar-Rahmani je objasnila da postoji povezanost između ove vrste Coca-Cole i pomenutih oboljenja, ali da nije dokazana direktna uzročno-posljedična veza.
Upozorila je da konzumacija ovog i drugih sličnih pića u velikim količinama može biti opasna.

Prema drugoj studiji objavljenoj u listu Medical News Daily, konzumiranje namirnica koje u sebi imaju veće količine zaslađivača uzrokuje još veći apetit za slatkom hranom.

Do tog zaključka su došli i naučnici Opće bolnice u Massachusettsu. Za posljedicu to može imati oboljenja poput dijebetesa i pretilosti, navodi LadBible.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info