Kraljevski otoci Jotani, Sokolac, Ekoregata - Turistička zajednica grada Bihaća radi na realizaciji projekata (FOTO)

Promocija turizma

Iako nas vjerovatno čeka još jedna neizvjesna godina, a samim tim i ljetna sezona, Turistička zajednica grada Bihaća radi na nekoliko projekata.

Stari grad Sokolac - prije dva dana put koji vodi do ovog srednjovjekovnog grada, osvijetljen je solarnom rasvjetom na recikliranim banderama koje su do prije nekoliko bile u funkciji stubova javne rasvjete u gradu Bihaću, a zamjenjeni su uvođenjem nove led rasvjete

Također, održan je sastanak sa predstavnicima grupacija raftera, kajakaša i ronioca s ciljem dogovora oko organizacije ovogodišnje Ekoregate. Ova ideja pokrenuta je 2019. godine od strane Turističke zajednice grada Bihaća s ciljem da se uljepša vodeni put Unskoj regati i svim drugim veslačima koji dolaze na Unu. Primarni cilj je i ukazati na značaj koji ekološka svijest kao dio društvene svijesti ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša, rekli su iz Turističke zajednice.

Turistička zajednica grada Bihaća sa nevladinom organizacijom IPSIA BiH realizirat će četiri projekta značajna za Grad Bihać . Radi se o projektima “(Ne)vidljivi pejzaž – Garavice, uređenje “Kraljevskih otoka Jotani”, projekat izgradnje terena za odbojku na pijesku, te izgradnja dječijeg igrališta za djecu s poteškoćama u kretanju, od čega će organizacija IPSIA obezbijediti financijska sredstva od 63.000 KM, dok će određeni projekti imati i druge sufinansijere, naveli su iz TZ grada Bihaća.


Dodaj komentar na ovu vijest