Lažne informacije: U Prijedoru poplavljeno više od 300 domaćinstava koliko je službena brojka

Duško Ivić

Lažne informacije: U Prijedoru poplavljeno više od 300 domaćinstava koliko je službena brojka

Poslanik Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Narodnoj skupštini RS-a Duško Ivić upozorio je danas da je u Prijedoru poplavljeno mnogo više od 300 domćinstava, koliko je javljeno prvih dana nakon bujičnih voda i velikih kišnih padavina.

Ivić je istakao da su se stanovnici prijedorskih naselja Topolik, Vrbica, Gomjenice, Tukova, Raškovca i drugih borili s poplavom i protekle noći.

Smatra da nije trebalo da danas zasjeda parlament RS-a, odnosno da su poslanici morali da imaju više senzibiliteta za situaciju u kojoj se nalaze poplavljeni u nekim lokalnim zajednicama tog bh. entiteta.

Međutim, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilovć mu je odgovorio da se i šef Kluba poslanika DNS-a složio da danas bude nastavljeno zasjedanje, prekinuto još u aprilu.

Dodao je i da parlament zasjeda i u ratnom stanju.

-Ne trebamo stvarati vanredne okolnosti tamo gdje ne postoje – rekao je Čubrilović.

Ivić, koji živi u Prijedoru, odgovorio je Čubriloviću, da nisu vanredne okolnosti u RS-u, ali jesu u pojedinim gradovima.

Skupštinsko zasjedanje je nastavljeno razmatranjem Nacrta strategije za unapređenje položaja starijih osoba u RS za period do 2028. godine.

IZVOR: fokus.ba Objavljeno na dan 15.05.2019 - 15:42

Dodaj komentar na ovu vijest