Mahmut Jukić: Zbog poteza trenutnog načelnika Bosanskog Petrovca stvorene su nacionalne tenzije

Kandidat za općinskog načelnika Bosanskog Petrovca

Mahmut Jukić: Zbog poteza trenutnog načelnika Bosanskog Petrovca stvorene su nacionalne tenzije

Mahmut Jukić, dugogodišnji inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kandidat je Stranke demokratske akcije za općinskog načelnika u Bosanskom Petrovcu.

Tim povodom, ekipa USKinfo.ba posjetila je ovu Općinu i uradila intervju sa Jukićem.

Na samom startu ističe da nema veze što je kandidat SDA, odnosno da želi raditi u interesu svih građana.

Nisam želio ići kao nezavisni kandidat, jer bih time varao birače. Ljudi znaju da sam ja godinama član Stranke demokratske akcije. Naravno, imam podršku i građana koji uopće nisu politički opredijeljeni. Jednostavno, žele normalnog načelnika, ističe Jukić.

Godinama se radilo na povratku i stvaranju dobre atmosfere i suživota. Ponosan sam na to. Međutim, moram istaći, da se u protekle dvije godine, dolaskom trenutnog načelnika, zbog nekih nepromišljenih poteza, stvaraju nacionalne tenzije. Mislim da su to građani prepoznali.

Kandidat za općinskog načelnika Bosanskog Petrovca, Mahmut Jukić govorio je i o prirodnom bogatstvu Općine koje prema njegovom mišljenju, nije dobro iskorišteno.

Također, riječi je bilo i o lobiranju kod viših nivoa vlasti za investicije u Bosanskom Petrovcu.

Pogledajte šta je sve rekao Mahmut Jukić u intervjuu za USKinfo.ba, a u vezi kandidature na lokalnim izborima, njegovom planu i programu, te o stanju i problemima u Bosanskom Petrovcu.

 


Dodaj komentar na ovu vijest