Marca: Šta se dogodilo Miralemu Pjaniću?

NOGOMET

Marca: Šta se dogodilo Miralemu Pjaniću?

Kada je Miralem Pjanić došao u Barcelonu iz Juventusa prošlog ljeta nije mogao ni zamisliti da neće imati važnu ulogu i sada je, prvi put, uvezao dvije utakmice u kojima nije ulazio u igru, piše madridska Marca.

“Kada je Pjanić dolazio iz Juventusa ideja je bila da ima važnu ulogu u Barceloni, moguće da bude u rotaciji sa Sergijom Busquetsom, koji je pokazivao znake prijeko potrebnog odmora. Realnost je nešto drugačija, Pjanićeva uloga trenutno je sporedna, a Busquets je nezamjenjiv u prvih 11. Ronald Koeman je imao čitavu polusezonu da pronađe svoj idealni tim i postalo je jasno da Pjanić nije blizu njega”, navodi Marca.

Holandski trener favorizovao je trojku Busquets, Frenkie de Jong i Pedri i ako budu nastavili da igraju kao do sada, Pjanić će morati sačekati na svoje minute. Marca ističe kako naš reprezentativac ne može biti zadovoljan sa situacijom zbog toga što nije navikao da bude posmatrač: “Pjanić je uvijek bio ključni igrač, gdje god da je igrao.”

Španci navode kako je Pjanić očekivao više u Kupu kralja, ali da je nakon blijedog izdanja protiv Cornelle izgubio mjesto u sastavu protiv drugoligaša Rayo Vallecana u srijedu, a nije bio u sastavu ni protiv Elchea u La Ligi.

“Od 29 utakmica ove sezone Pjanić je igrao u 21, ali je u njih sedam igrao 15 minuta ili manje. Iskoristio je ukupno 39 posto ukupne minutaže ove sezone, a pritom nije upisao niti jednu asistenciju ili pogodak. Nedostatak utakmica mogao bi utkjecati na Pjanića i čini se da je dalje, a ne bliže onome što Barcelona od njega želi. Ostaje da se vidi kakvu će ulogu imati u nastavku sezone, ali mogao bi igrati protiv Athletic Bilbaa za vikend s obzirom na to da Busquetsa nema”, navodi Marca.

Ističu i da bi se Pjanić trebao zabrinuti ako ne bude u početnih 11 protiv osvajača Superkupa Španije, ali i da će to biti velika prilika za njega da dokaže svoju vrijednost, ako mu Koeman pruži šansu.

Foto:  LLUIS GENE / AFP


Dodaj komentar na ovu vijest