Messi je suspendovan na tri mjeseca - neće igrati za Argentinu ove godine

Fudbalski velikan

Messi je suspendovan na tri mjeseca - neće igrati za Argentinu ove godine

Tridesetdvogodišnji kapetan FC Barcelone ponovo je uspio doći u žižu javnosti, ali ne zbog svog fudbalskog umijeća. Izrečena mu je suspenzija na tri mjeseca, kao i novčana kazna u iznosu od 50 hiljada dolara za kritiziranje CONMEBOL-a.

Vijest da fudbalski velikan neće igrati za Argentinu u septembru protiv Čilea i Meksika, niti u još dvije utakmice u oktobru, uznemirila je brojne navijače ovog jakog tima ali i one ljude koji na utakice dolaze samo da bi gledali Lionela Messija uživo. Upravo je Messi jedan od glavnih razloga za visoke plasmane Argentine, a njegovo odsustvo će se sigurno osjetiti. Iako je Brazil, domaćin ovogodišnjeg takmičenja Copa America, prema najvećim svjetskim kladionicama glavni favorit, Argentina je pretendovala na prestižnu titulu, pod vodstvom čarobnjaka Messija.

Favoriti Copa America 2020

Argentina 2.5 Brazil 3.75
Kolumbija 5.5 Urugvaj 9


Zbog nepravednog odnosa prema Argentini, Messi se u znak protesta nije pojavio na ceremoniji dodjele medalja, a njegova sporna izjava je bila na račun Južnoameričke krovne nogometne organizacije, tijekom Copa Americe, a izjavio je da Argentina ne bi trebala sudjelovati u toj korupciji. Tada je vladajuće tijelo optužbe nazvalo neutemeljenim i neprihvatljivim. Na pitanje boji li se da će ga suspendovati zbog njegovih komentara izjavio je da je istinu trebalo reći, međutim, kasnije je poslao izvinjenje CONMEBOL-u za svoje primjedbe.

Ovo nije njegova prva suspenzija, već je bio kažnjen s jednom utakmicom suspenzije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi, u martu 2020. godine, te je dobio novčanu kaznu u iznosu od 1.500 dolara, zbog crvenog kartona u susretu za treće mjesto Copa America.

IZVOR: Sponzorirani članak Objavljeno na dan 09.08.2019 - 11:48

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info