Migranti u Bihaću nožem prijetili radnici u trgovini

USK

Migranti u Bihaću nožem prijetili radnici u trgovini

Policijskoj stanici Bihać jučer se obratila uposlenica trgovačke radnje koja je prijavila prijetnje hladnim oružjem – nožem od strane migranta.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su u obavljenom razgovoru sa trgovkinjom došli do saznanja da su tri migranta ušla unutar trgovačke radnje te pokušali otuđiti mušku jaknu u čemu ih je ona spriječila, nakon čega joj je jedan od migranata zaprijetio nožem.

U toku razgovora, trgovkinja je primjetila migranta koji joj je prijetio nožem u blizini trgovačke radnje, te je brzom intervencijom policijskih službenika on uhapšen, a za pojasom njegovih hlača pronađen je nož dužine 30 cm.

- Utvrđeno je da se radi o osobi Y. B. (1992) iz Palestine, a policijski službenici, operativnim radom na terenu, pronašli su i druge dvije osobe koje su učestvovale u navedenom događaju. Radi se o osobama B.M. (1993) iz Palestine i A.K. (1999) iz Maroka, saopćeno je iz MUP-a USK.

Nad osumnjičenima je zavedena kriminalistička obrada, a istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

IZVOR: oslobodjenje.ba Objavljeno na dan 17.10.2018 - 17:01

Dodaj komentar na ovu vijest