Ministrica Ćemalović potvrdila za USkinfo.ba: Imamo tri nova slučaja u USK-u, zaraženi iz tri različita grada

Koronavirus

Ministrica Ćemalović potvrdila za USkinfo.ba: Imamo tri nova slučaja u USK-u, zaraženi iz tri različita grada

Tri osobe iz Unsko-sanskog kantona, pozitivne su na koronavirus, potvrđeno je za USKinfo.ba

Od jučer poslanih 57 uzoraka, tri osobe su pozitivne na koronavirus. Radi se o osobama iz Bužima, Sanskog Mosta i Cazina.

Pacijent iz Cazina se nalazi na infektivnom odjelu Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću. Pored njega, na infektologiji je još jedan pozitivni pacijent, te jedan za kojeg čekamo rezultate.

Imamo i jednu osobu pozitivnu na retestiranju. Do jučer smo imali dva aktivna pacijenta pozitivna na COVID-19 i dva klastera. Sada imamo pet aktivnih i pet klastera. Rezultat je to popuštanja mjera, rekla je za USKinfo.ba Nermina Ćemalović, kantonalna ministrica zdravstva.

Ovim putem iz ministarstva zdravstva USK-a i svih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da i dalje budu na oprezu i da se ne opuštaju.

Ministrica Ćemalović nalazi se u Sarajevu gdje prisustvuje sastanku Federalnog kriznog štaba, na kojem su i ministri zdravstva i epidemiolozi iz svih deset kantona u Federaciji. Očekuju se zaključci u vezi posljednjih dešavanja, odnosno novih pozitivnih slučajeva na koronavirus.

 


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info