Mnogo otkaza i nekoliko pojačanja: Ovo je novi popis borbi za UFC 249

18. APRILA

Mnogo otkaza i nekoliko pojačanja: Ovo je novi popis borbi za UFC 249

 

Zvanična UFC stranica potvrdila je 12 borbi za 249. priredbu koja će se održati na nepoznatoj lokaciji 18. aprila, a glavni događaj je borba za privremeni pojas lake kategorije između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea.

Za 18. april bila je zakazana borba između Fergusona i Habiba Nurmagomedova, no zbog širenja pandemije koronavirusa u svijetu ovaj borac ostao je zatočen u Rusiji i nema pravo izlaska iz države, zbog čega je dugoočekivani meč između njega i Fergusona na kraju otkazan.

Dana White ubrzo je pronašao novog borca za Fergusona, a nedavno je potvrđeno da će to biti Justin Gaethje i pobjedniku ovog duela pripast će privremeni pojas u lakoj kategoriji.

Ukupno je 12 boraca iz orginalnog plana za ovaj događaj ostalo bez nastupa, ali UFC je uspio pronaći zamjene i na kraju napraviti novi zvanični spisak borbi koje će biti održane.

Svakako da će puno pažnje privući i borba između Rose Namajunas i Jessice Andrade, a u njihovom posljednjem duelu slavila je Jessica koja joj je oduzela titulu.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info