Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

GP BiH

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Službenici JGP Gradiška, 10. januara 2021., lišili su slobode B.P. (1977.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko- neretvanskog kantona zbog krivičnog djela „krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Mostar. 

Istoga dana, službenici JGP Zvornik, lišili su slobode P.G. (1975.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „nedozvoljeno presađivanje dijelova ljudskog tijela“. Državljanin Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.  

Službenici JGP Trebinje, 10. januara 2021., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Ivanica lišili su slobode M.S. (1981.). Provjerama je ustanovljeno da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje. 


Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 10. januara 2021., na letu iz Bazela, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.A. (1994.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS. 

Službenici JGP Orašje, 9. januara 2021., lišili su slobode V.P. (1971.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „utaja“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predat službenicima PU Bijeljina. 

Na sarajevskom aerodromu, 8. januara 2021., na letu iz Beča, lišen je slobode S.H. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Službenici JGP Aerodrom Sarajevo, bh. državljanina su predali službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. 


Dodaj komentar na ovu vijest