Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

BiH

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Službenici JGP Gradiška, 17. januara 2021., lišili su slobode D.M. (1981.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac, lišen je slobode A.Ć. (1984.) jer ga potražuje Općinski sud u Gradačcu radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 17. januara 2021., na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.K. (1996.). Provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Policijska stanica Doboj zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Dan ranije, 16. januara 2021., službenici JGP Brod su pri ulasku u BiH na prijelazu Brod lišili slobode M.R. (1993.) jer ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Sudske policije Odžak.


Službenici JGP Trebinje, 16. januara 2021., na ulasku u BiH lišili su slobode dvije osobe. Na prijelazu Deleuša lišena je slobode državljanka Crne Gore M.M. (1986.) jer je potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „krijumčarenje osoba“. Predata je službenicima Sudske policije Suda BiH. Na prijelazu Zupci lišena je slobode S.S. (1975.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanka BiH je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.  

Na Rači otkrivena falsificirana vozačka dozvola Švicarske

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 17. januara 2021., prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Švicarske Konfederacije koju je na uvid dao D.L. (1978.), državljanin BiH. Kontroliran je u putničkom motornom vozilu, nacionalnih oznaka Švicarske.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, dok će izvještaj o krivičnom djelu „falsificiranje isprave“ ovoj instituciji biti dostavljen u redovnoj proceduri.


Dodaj komentar na ovu vijest