Na Kosovu uhapšena druga osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom na Otesu

SLIJEDI IZRUČENJE BIH

Na Kosovu uhapšena druga osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom na Otesu

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, uhapsili su drugog osumnjičenog za ubistvo u ilidžanskom naselju Otes, u mjestuEmšir na području Prištine, odmah nakon što su ga locirali na Kosovu.

Kako je naveo glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, do ovih saznanja sedošlo prikupljanjem operativnih i kriminalističko-obavještajnih saznanja i informacija na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za Ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže.

"Osumnjičenog je uhapsila prištinska policija u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. Rezultat ovog i jučerašnjeg hapšenja jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije", dodao je Hadžiabdić.


Kako je naveo, prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a KSsu više dana boravili na području Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku treće osobe koja se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima.

Podsjećamo, jučer je u Beogradu uhapšen prvi od osumnjičenih za ubistvo na Otesu i riječ je o državljaninu Maroka S. E. D. (1989.). Sumnja se da je s još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića na Otesu kod Sarajeva 17. novembra.

Foto:Ilustracija/Shutterstock


Dodaj komentar na ovu vijest