Nakon brojnih ustanova i lokalnih zajednica i Bosanska Krupa se uključila u projekat ''Uživaj naše''

Promocija

Nakon brojnih ustanova i lokalnih zajednica i Bosanska Krupa se uključila u projekat

Nakon brojnih ustanova i lokalnih zajednica, u projekat "Uživaj naše" se uključila i Općina Bosanska Krupa.

Načelnik Općine Armin Halitović jučer je pružio podršku projektu koji promoviše turističke destinacije USK-a, ali i manifestacije, udruženja koja baštine tradiciju i kulturno-historijsko naslijeđe, kao i sportske kolektive i uspješne pojedince. Radi se zapravo o promociji svega pozitivnog i uspješnog, a domaćeg.

Bosanska Krupa je pored Bihaća, lokalna zajednica koja ima najviše za ponuditi gostima, kada je turizam u pitanju. Rijeka Una, Vrelo rijeke Krušnice, Stari grad, Male ade, izletište Mlinčići, tradicionalne kulturne, vjerske i sportske manifestacije, ali i sajmovi, samo su dio turističke ponude Bosanske Krupe.

U projekat "Uživaj naše" su se do sada uključili Vlada Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo privrede USK-a, Nacionalni park Una, Turistička zajednica Grada Bihaća, Privredna komora USK-a, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona, Služba za zapošljavanje USK-a, te općine Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac i Bužim.

Učešće će biti ponuđeno svim lokalnim zajednicama u Unsko-sanskom kantonu, ali i višim nivoima, kao i svim relevantnim ustanovama i institucijama.

 


Dodaj komentar na ovu vijest