Nedžad Kudelić poziva sve političke partije, pojedince i medije da se suzdrže od neprimjerenih izjava, napada i govora mržnje!

Saopćenje za javnost

 KANDIDATA ZA NAČELNIKA OPĆINE BUŽIM NEDŽADA KUDELIĆA

Nezavisni kandidat za načelnika općine Bužim Nedžad Kudelić na svom FB profilu objavio je saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Kao kandidat na prijevremenim izborima za načelnika općine Bužim u ovoj veoma kratkoj izbornoj kampanji želim prije svega pozvati sve političke partije, pojedince i medije da se suzdrže od neprimjerenih izjava, napada i govora mržnje.

 Kao čovjek koji se nikada nije bavio politikom možda i ne razumijem ovakav način vođenja kampanje ali sam siguran da i nakon ovih izbora moramo biti zajedno i zajednički raditi na izgradnji naše lokalne zajednice. I zbog toga Vas pozivam da se takmičimo u  pripremanju  i realizaciji projekata koji su od interesa svih građana Općine Bužim, te da se takmičimo u uspostavljanju što boljih međuljudskih odnosa i poštovanju drugog i drugačijeg.

Ja sam prije nekoliko dana rekao kako sam ponosan što sam rođen u Bužimu, što ovdje radim i živim. Isto tako sam rekao da namjeravam ostati ovdje i pokušati učiniti sve što je potrebno kako bi izgradili našu čaršiju i poboljšali uslove života u svim mjesnim zajednicama. Trebamo svi skupa imati jedan cilj koji će izgrađivati ovo društvo i činiti ga boljim. Samo iskrenost, opredijeljenost i upornost donosi rezultate. Politička prepucavanja i cirkus kojem svjedočimo ovih dana ne vodi ničem dobrom i neće rezultirati poboljšanju ukupnog stanja, te Vas još jednom sve skupa pozivam da ovih desetak dana pokažemo dostojanstvo, poštovanje i visoki stepen demokratije.

Nezavisni kandidat

Nedžad Kudelić

IZVOR: buzim-danas.com Objavljeno na dan 07.02.2019 - 00:06

Dodaj komentar na ovu vijest