Nijaz Kadirić: Nisam izgubio ništa, ali građani Sanskog Mosta su izgubili puno

USK

 Nijaz Kadirić: Nisam izgubio ništa, ali građani Sanskog Mosta su izgubili puno

G-dine Kadirić, izgubili ste u utrci za poziciju načelnika općine Sanski Most, gdje ste pogriješili?

Glavni krivac zašto Sanski Most nije dobio promjenu na čelu Općine je treći kandidat, Ermin Karić Cuco koji je odvukao glasove koji bi sigurno riješili pobjednika na strani naše koalicije. Lično nisam izgubio ništa, a siguran sam da su građani Sanskog Mosta izgubili mnogo. Pije svega priliku da se novom snagom i energijom naša općina povede u brži ekonomski razvoj. Da li smo negdje pogriješili? Možda i jesmo, ali sa snagama koje smo imali na raspolaganju uradili smo sve što je bilo do nas.     

Pričali ste o privredi i razvoju, nudili rješenja, jesu li glasači zainteresovani za takvu priču, druga strana se dičila patriotizmom?

Glasači su sigurno zainteresovani za ono što smo nudili u kampanji, međutim, veliki broj njih je izmanipulisan, a jedan dobar dio zadovoljan stanjem u kom se nalazi Sanski Most i boji se promjena. Kao ministar privrede, ali i kao neko ko se bavi lokalnom politikom nastaviću raditi u punom kapacitetu da Sanski Most bude bolje mjesto za življenje i privređivanje. Danas je najveći patriotizam raditi na razvoju ekonomije. To je put jačanja države i izgradnje boljeg i zdravijeg društva. Oni koji danas pričaju o patriotizmu, a obnašaju vlast su uglavnom sve svoje zaposlili na budžet i time pokazali da ih ne zanima šira zajednica. Njima je više nego dobro, malo rade, nema odgovornosti za učinak, koriste budžet kao vlastitu firmu.     

Prema preliminarnim rezultatima, opozicija u Sanskom Mostu bi mogla imati većinu u Općinskom vijeću, a vaš Nezavisni blok je ostvario dobar rezultat sa 4 vijećnika?    

Siguran sam da ćemo nastaviti zajedno saradnju sa strankama koje inače čine i Vladu USK-a, najbolju Vladu od rata, kažu mnogi. Cilj nam je da se formira većina u Općinskom vijeću koja će imati veliki dio odgovornosti kada je u pitanju rad javnih ustanova i javnih preduzeća. Ta većina će imati priliku da implementira neke od ciljeva zajedničkog programa koji smo ponudili u samoj kampanji. Nezavisni blok će biti dio te većine i dokazat će da je izabrani načelnik bio i ostao marioneta, bez vizije, želje i energije da kvalitetno vodi našu općinu.

Da li su izbori protekli fer i korektno?

Mislim da su ovi izbori, s malim nedostacima, prošli fer i pošteno. Stoga, rezultat koji je smo dobili na kraju prihvatam bez ikakvih žalbi. Ono što je najvažnije jeste da dođemo u poziciju da poštujemo volju građana.

Imate li kakvu posebno poruku u ovom kratkom intervju?

Zahvaljujem se svim građanima koji su glasali za mene, a njih će biti oko 4000 kada se prebroje glasovi van BiH. Vaši glasovi nisu bili uzaludni, idemo raditi kroz Općinsko vijeće i Vladu USK-a. Moj politički uticaj na dešavanja u Sanskom Mostu će sigurno biti prisutan i jak. Nastavljam svakodnevno raditi na razvoju Sanskog Mosta i USK-a. Taj proces je zahtjevan, ali drugog ozbiljnijeg puta nema. Ove godine Vlada USK-a uložila je 2,5 miliona KM poticaja privredi, što je 12 puta više nego što je to radila prethodna vlada. To govori da imamo djela, a ne prazne riječi.          

Foto:Arhiv


Dodaj komentar na ovu vijest