Novak Đoković htio tajno pomoći Talijanima. Slučajno ga razotkrili i pokazali koja je veličina od čovjeka!

U borbi protiv koronavirusa

Novak Đoković htio tajno pomoći Talijanima. Slučajno ga razotkrili i pokazali koja je veličina od čovjeka!

Na početku karijere živio je i trenirao u Italiji, čiji jezik savršeno govori. Uostalom, to je pokazao nastupom na zadnjem festivalu Sanremo, kada je Italiju oduševio pjevanjem. Sada mu se, nažalost, Talijani klanjaju zbog posve drukčijeg razloga.

Italija i njena pokrajina Lombardija, točnije grad Bergamo, od Kine i Wuhana preuzeli su neželjeni naslov svjetskog žarišta pandemije koronavirusa. U Italiji je do sada više od 104 hiljade zaraženih i preko 21 hiljadu umrlih od korone.

Nakon što je Italiji dao podršku putem Instagrama, Đoković je impresivno prešao sa riječi na djela.

Peter Assembergs, šef saniteta za zapadni dio Bergama, slučajno je otkrio da je Đoković donirao "ogromne iznose" za bolnice Treviglio-Caravaggio i Romano di Lombardia, koje su u epicentru talijanskog korona-pakla i najpogođenije su tom pošasti.

"Nikako nisam na bankovnom računu naših bolnica očekivao vidjeti ovo ime i iznos. Ne bih htio ovim umanjiti značaj i veličinu donacija koje nam ovih dana uplaćuju brojne firme, udruženja, organizacije i pojedinci i svima im zahvaljujem na njihovoj velikodušnosti, ali molim vas da shvatite kako me posebno dirnulo kada sam među njima vidio i ime najboljeg tenisača svijeta", kazao je Peter Assembergs.


Dodaj komentar na ovu vijest